Uitrollen van een vm op basis van een template

Inleiding

Een van de meest-voorkomende taken is het uitrollen van een vm. In deze handleiding staan de stappen beschreven voor het uitrollen van een vm op basis van een template die wordt aangeboden vanuit de public catalog. Er zijn ook andere manieren om een vm aan te maken:

• U kunt de vm als vApp aanmaken. Hiermee kunt u direct resources aan de vm toevoegen en u kunt meerdere vm's aan de vApp toevoegen. Dit kunt u doen vanuit de menu-optie vApps.
  • U kunt vanuit de content libraries een template uitzoeken en dan aangeven dat u op basis van dit template een vApp wil uitrollen.
  • U kunt een vm uitrollen met de hand. U kunt dit bijvoorbeeld doen als er geen template voor het OS is wat u wil installeren.

Wij zullen een vm uitrollen op basis van een template vanuit de menu-optie 'Virtual Machines'. Een vm uitrollen op basis van een template bespaart veel tijd. Natuurlijk kunt u ook vApps en vm's uitrollen met behulp van verschillende scripttalen.

Werkinstructie

Log in op UCP. Klik op de link 'New VM'.

Kies vervolgens de volgende instellingen:

• Name. Dit is de naam van de virtuele server
  • Computer name. Dit is de naam die aan het Guest OS kan worden gegeven met behulp van Guest Customization
  • Description: kies eventueel voor een omschrijving
  • Type: Kies voor 'From Template'
  • Kies het juiste template
  • U kunt na het uitrollen de vm laten opstarten door het vinkje te laten staan bij 'Power On'

Klik op OK en de vm wordt uitgerold.

Na enkele minuten is de vm opgestart. De vm heeft dan de status 'Powered on'. U kunt vervolgens de console van de vm openen.

Log in op UCP. Klik op de link 'New VM'.