Installatie wordpress

• Ga naar wordpress.org.
  • Download de nieuwste versie van Wordpress.
  • De Wordpress bestanden zijn ingepakt, voor u verder gaat dient u deze uit te pakken.
  • Maak via uw MijnUserver account een nieuwe database aan, zie handleiding: Database Aanmaken.
  • Login via FTP op uw webhosting pakket, zie handleiding: Uploaden met WinSCP.

• Open de map van Wordpress en selecteer alle bestanden

• Sleep of kopier alle bestanden en plaats deze onder de httpdocs of html map

• Open het bestand wp-config-sample.php en pas onderstaande gegevens aan.
  • Wijzig bij ('DB_NAME', 'database_name_here') database_name_here naar de door u gekozen database naam.
  • Wijzig bij ('DB_USER', 'username_here') de username_here naar de door u gekozen gebruikersnaam.
  • Wijzig bij ('DB_PASSWORD', 'password_here') password_here naar het door u gekozen wachtwoord
  • Alleen wanneer u de bestanden in een HTTPS map heeft geplaast wijzigt u bij ('DB_HOST', "localhost') localhost naar het ip adres en poort dat u achter uw database treft achter uw database onder Databese-server

• Ga nu via een internetpaginga naar uw domein
  • Hier zult u de taalkeuze pagina treffen van Wordpress

• Selecteer uw taal en klik op "doorgaan".
  • Vul onderstaande gegevens in
  • Database-naam: de door u gekozen databasenaam.
  • Gebruikersnaam: de door u gekozen gebruikersnaam.
  • Wachtwoord: het door u gekozen wachtwoord
  • Database-host: het ip adres en poort dat u achter uw database treft achter uw database onder Databese-server
  • Klik op "verzenden".

• Geef in onderstaand scherm een websitetitel, gebruikersnaam, wachtwoord en emailadres op.

• Klik op "De installatie starten".

• Wanneer de installatie is voltooid krijgt u onderstaand scherm en kunt u vervolgens kiezen om in te loggen.

• Login in met de door u gegeven gebruikersnaam en wachtwoord