E-mail instellen Apple Mail

(Uniserver is niet verantwoordlijk voor het instellen en de werking van uw e-mailclient.
 Tevens raden wij aan MacOS High Sierra te gebruiken.)

• Open  uw Apple mail.
  • Klik "mail".
  • klik "Voeg account toe..."

• Selecteer "Andere Mail-account..." en klik "ga door"

Plaatje 2

• Vul in het volgende scherm aan de hand van onderstaande afbeelding en uitleg de verscheidene gegevens in.
  • Naam: een naam voor het nieuwe e-mailaccount (bijvoorbeeld uw 'Voornaam Achternaam').
  • E-mailadres: Uw emailadres.
  • Wachtwoord: het wachtwoord dat u heeft opgegeven bij het aanmaken van uw e-mailadres.
  • klik vervolgens op 'log in' om in een uitgebreider scherm te komen met meer instellingen.

Plaatje 3

• Vul in het volgende scherm aan de hand van onderstaande afbeelding en uitleg de verscheidene gegevens in.
  • Gebruikersnaam:  het emailadres (of login, deze treft wanneer u via uw MijnUniserver account > instellingen, naar uw control panel gaat)
  • Server voor inkomende e-mail: mail.uwdomein.nl (uwdomein.nl vervangt u door uw eigen domeinnaam)
  • Server voor uitgaande e-mail (STMP): de SMTP verzendserver van uw internetprovider of mail.uwdomein.nl (uwdomein.nl vervangt u door uw eigen domeinnaam)

Plaatje 4

• klik vervolgens op 'log in'.
  • Onderstaande melding zal mogelijk worden weer gegeven, deze kunt u met "ga door" weg klikken. Deze melding kan meerdere malen achter elkaar voorkomen.

• Klik "gereed"

• Het juiste scherm met instellingen toont zich automatisch.
  • Mocht dit niet zo zijn, klik "mail''.
  • Klik "voorkeuren".

• Klik in de linker kolom op uw emailadres.
  • Klik "Serverinstellingen".
  • Vink ''Beheer verbindingsinstellingen automatisch'' uit, zowel onder Server inkomende e-mail en Server uitgaande e-mail.
  • Vink "Gebruik SSL" uit, zowel onder Server inkomende e-mail en Server uitgaande e-mail.
  • Controleer of inkomende e-mail poort op 143 staat, verander het naar 143 als dit niet het geval is.
  • Wijzig uitgaande e-mail poort naar 2525, 25 of 587.

• Klik op "Geavanceerde IMAP-instellingen". Te vinden halverwege in bovenstaande schermafbeelding.
  • Zet "TLS-Certificaat" op Geen.
  • Selecteer "Sta onveilige identiteitscontrole toe"

• Klaar voor gebruik.