Wachtwoord Veiligheid

Cyber criminelen of Hackers zullen altijd proberen om wachtwoorden van goedwillende gebruikers te achterhalen om deze vervolgens te misbruiken voor criminele cyber doeleinden en/of financieel gewin.

Ondanks dat Uniserver Internet B.V. een continue monitoring op beveiliging en eventuele hackpogingen heeft, valt het beheer en verantwoording van een wachtwoord onder de klant zelf. Om deze zo veilig mogelijk te maken, hebben we een aantal tips:

Maak het wachtwoord Uniek
Gebruik geen veelvoorkomende woorden of namen.
Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende doeleinden en pas deze regelmatig, b.v. per kwartaal aan.

Hoe langer, hoe beter
Zorg dat het wachtwoord uit minimaal 12 tekens bestaat

Combineer
Gebruik verschillende karakters, combineer een wachtwoord altijd met:

• hoofdletters
  • kleine letters
  • cijfers
  • leestekens

Als voorbeeld: 9fX27mJtVHI2 of x4Lqx3XwSV38A0pQ
Gebruik van z.g. wachtwoord zinnen kunnen complex worden maar ook weer makkelijk te onthouden.

Maak gebruik van wachtwoord generators
Online zoals: http://passwordsgenerator.net, aparte programma’s zoals http://keepass.info of andere betaalde programma's.
Voor het testen van het gebruikte wachtwoord http://www.testjewachtwoord.nl.

Gebruik zo min mogelijk wachtwoorden op openbare computers
Omdat u nooit kunt weten wat voor programmatuur op deze computer staat en hoe deze beveiligd is.
Zorg er altijd voor dat een mogelijke "Gegevens Opslaan" functie uitgeschakeld staat op een computer met meerdere gebruikers.

Overhandig uw wachtwoord nooit aan derden

Wat moet u zeker NIET als wachtwoord gebruiken;

• Wachtwoorden zoals “welkom”, “wachtwoord” “1234” e.d.
• Naam van de gebruiker, gezinsleden of huisdieren
• Woonplaats, geboorteplaats van de gebruiker of gezinsleden
• Merk auto of kenteken hiervan
Hackers kunnen m.b.v. programma’s al dan niet zelf ontwikkeld, bovenstaande simpele wachtwoorden makkelijk achterhalen.

100% beveiligd bestaat niet maar met bovenstaande tips wordt de lat wel hoger gelegd.