VMware tools installeren (Windows)

• Windows

Onder Windows start de VMware Tools installatie direct nadat deze gekozen is in het menu onder ‘VMRC -> Manage -> Install VMware Tools…’. Na installatie volgt een herstart van het systeem. Het is ‘best practice’ om de ‘Hardware accelleration’ van de videokaart op ‘Full’ te zetten na installatie van de VMware Tools. In sommige gevallen gebeurt dit automatisch (afhankelijk van de Windows variant), maar het is goed om dit te controleren. Het installeren van de VMware Tools zelf binnen Windows is bijzonder eenvoudig en wordt verder in dit document niet besproken.

Belangrijk:

• Voer deze werkzaamheden altijd via de console uit. Er worden drivers vervangen waaronder die van de netwerkkaart(en).
    • Voer na de configuratie van de VMware Tools een reboot uit van het besturingssysteem.