Windows Licentie activeren.

• Om uw servers te activeren dient u een verbinding te maken met onze KMS server, dat gebeurt als volgt:
    • Op de te activeren server opent u een command prompt in administrator mode (rechts klikken en kies voor "run as administrator") en plakt u de volgende regels stuk voor stuk in de command prompt sessie, geef een "enter" na elke regel:
      • cscript c:\windows\system32\slmgr.vbs -skms kms.uniserver.nl
      • cscript c:\windows\system32\slmgr.vbs /ato

• Mocht u een foutmelding krijgen bij de activatie vragen wij u om de volgende actie te ondernemen:
    • Op de te activeren server opent u een command prompt en voert u de volgende commando uit: “telnet kms.uniserver.nl 1688”
    • Bij een foutmelding is er een wijziging nodig op uw server en/of firewall om de verbinding tot stand te krijgen.
      • Heeft een UniServer IP adres? Dan is er een wijziging nodig op uw server
      • Heeft u een extern IP adres? Maak een ticket aan met het verzoek om het IP adres door ons te laten toev voegen.
    • Is de verbinding tot stand gekomen, alleen de activatie is niet gelukt vragen wij u om dit via een ticket of email aan ons te melden.