Inloggen Iaas Portal

• Om in te loggen op de IaaS Portal  gaat u met uw up-to-date browser naar https://iaasportal.uniserver.nl.
  • Volg onderstaande stappen om gebruik te maken van het portaal en verbinding te maken met de IaaS omgeving.

•  De user name en Password zijn de welbekende IaaS gebruikersgevens. De token is de 2-factor authenticatie code die via de authenticatie app wordt verkregen.
  • In de handleiding staat beschreven hoe aan te melden middels de 2-factor authenticatie voor gebruik van de dienst. Hiervoor gebruikt u de QR-code die hoort bij u IaaS gebruikersgegevens. De 2-factor authenticatie werkt bij voorkeur met een App op uw telefoon. Desgewenst kan het ook per SMS of mail.
  • Eenmaal ingelogd wordt er, mocht deze nog niet geïnstalleerd zijn, gevraagd of de Citrix receiver gedownload mag worden, vink “I agree” en klik op install. Vervolgens wordt er een installer gedownload welke handmatig gerund dient te worden, let op, hier zijn admin rechten op de desktop voor vereist. Doorloop het installatieproces, klik vervolgens binnen het Citrix portaal weer op “continue”. Na de installatie wordt gevraagd om een account aan te maken, dit slaat u over.

• In het volgende scherm staan de beschikbare producten/applicaties, waaronder VMware vSphere Client. Kies de VMware vSphere Client om in te loggen en uw de IaaS-box te beheren.
  • Naast vCenter vSphere client zijn er andere producten die beschikbaar worden gesteld via het IaaS Portaal, mocht u deze afnemen en ziet u ze niet staan, dan is het mogelijk dat ze nog niet geactiveerd zijn.

• Mocht u uw wachtwoord zijn vergeten kunt u via MijnUniserver.nl uw vCenter wachtwoord wijzigen.
  • Voor vragen over uw IaaS gebruikersgegevens kunt u contact met ons opnemen via de optie Contact Opnemen onder Klantenservice in Mijn Uniserver.

Bijgevoegde bestanden: hdl_gebruikers_citrix_140606.pdf