Werken met de console

Open de console van de gekozen VM, en mocht er om gevraagd worden, kies voor “VMware VMRC Protocol Openen” :

De Web Console opent in een nieuw tabblad, en sluit het vSphere Client tabblad af.
Hierdoor is het niet mogelijk om terug te gaan. Daarom raden wij de Remote Console aan.

Wanneer de console van een VM geopend is kan in de knoppenbalk gekozen worden voor ‘VMRC -> Removable Devices -> CD/DVD drive 1 -> Connect to Disk Image File (iso)…’ Aan de linkerzijde kan vervolgens genavigeerd worden naar ‘Desktop’ alwaar de bestanden die met FTP zijn neergezet beschikbaar zijn.

Let op dat dit enkel mogelijk is voor een ingeschakelde VM!

Mocht je per ongeluk de Web Console geopend hebben dan kun je dit middels onderstaande stappen weer afsluiten.

Stuur CTRL+ALT+DELETE naar de machine

Klik op log off